TOJIRO Gyuto Atelier VG-10 240 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Zlasti daljši gyuto noži – kot ta lepotec iz kovačije TOJIRO ATELIER – še posebej zablestijo pri rezanju večjih kosov mesa in pripravi sashimija, seveda pa se odlično odrežejo tudi pri pripravi vseh ostalih sestavin. Jeklo VG-10 je po svojih lastnostih izredno dobro uravnoteženo. Zagotavlja odlično odpornost proti koroziji ter enostavno brušenje in dobro ohranjanje ostrine zaradi trdote okoli 60-61 HRC. TOJIRO ATELIER je tako rekoč kovačija v kovačiji, sestavlja pa jo manjši oddelek kovačev, ki se zavzemajo za kovanje izjemno dodelanih nožev za tiste, ki resnično cenijo mojstrsko izdelavo. OBLIKA REZILA: JEKLO: LAMINACIJA: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / v-edge / damask, kuro-uchi |
Trdota (HRC): | 60-61 |
Dolžina noža: | 368 mm |
Dolžina rezila: | 240 mm |
Širina rezila: | 50 mm |
Debelina rezila: | 2.6 mm |
Teža: | 260 g |
Dolžina ročaja: | 120 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / mikarta |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 工房作 藤次郎 “KOUBOU-SAKU TOJIRO” [Made in TOJIRO KNIFE ATELIER] |