Najnovejša serija TOJIRO BASIC kovačije TOJIRO ima brezčasno minimalistično zasnovo z natančno končno obdelavo. Serija je namenjena za domačo uporabo in nudi odlično razmerje med kvaliteto in ceno. Santoku je najbolj razširjena oblika japonskega kuhinjskega noža, saj je delo z njim zelo enostavno. San po japonsko pomeni število tri, s čimer so ga poimenovali kot nož treh vrlin – z njim bomo enostavno pripravili zelenjavne, ribje in mesne jedi z različnimi tehnikami rezanja. Rezilo je nekoliko širše in bo blestelo zlasti pri sekljanju zelenjave na kuhinjski deski. Jedro iz jekla VG-10 zagotavlja zadovoljivo ostrino in ohranjanje ostrega roba, ergonomski ročaj iz lesa pakke pa zagotavlja udoben oprijem. KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / V-edge / migaki, kasumi |
Trdota (HRC): | 59-60 |
Dolžina noža: | 288 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 45 mm |
Debelina rezila: | 1,6 mm |
Teža: | 125 g |
Dolžina ročaja: | 115 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / pakka |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 藤次郎作 TOJIRO-saku (made by TOJIRO) |