Nož za ločevanje mesa od kosti za različne vrste mesa, obrezovanje, izkoščičevanje in ostala mesarska opravila. Koničasto rezilo je primerno predvsem za natančno delo okoli kosti. TOJIROV 18 centimetrski mesarski nož ima ročaj iz umetne mase, ki omogoča dober oprijem z mokrimi in mastnimi rokami, omogoča klasično držanje in tudi povratni mesarski prijem. Zaobljen zaključek rezila bo pri morebitnem zdrsu preprečil poškodbo dlani. Rezilo je obdelano do sijaja (migaki), brez drugih zaključnih detajlov, saj je DP linija zasnovana minimalistično in funkcionalno. V spodnjem delu rezila se vije nežna črta, ki je ločnica med trdo sredico iz VG-10 jekla in mehkejšimi zunanjimi plastmi. Nož ima klasičen zahodni ročaj s tremi kovinskimi zakovicami, zaradi katerega je nekoliko težji, vendar so pri TOJIRU poskrbeli za odlično uravnoteženost in ergonomično obliko, saj črna micarta nudi varen in čvrst oprijem, ki bo preprečil zdrs dlani proti rezilu, zaključek ročaja (bolster) pa je nerjaveč in poskrbi za gladek in prijeten prehod med ročajem in rezilom. To je nož, ki ne sme manjkati v kuharski torbi ljubiteljev steakov in mesa. Kovačija:TOJIRO je en izmed večjih in bolj cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po izjemni kvaliteti za razumno ceno. Če se boste potepali po Japonski, lahko kovačijo TOJIRO v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Boning |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / migaki |
Trdota (HRC): | 60-61 |
Dolžina noža: | 300 mm |
Dolžina rezila: | 180 mm |
Širina rezila: | 35 mm |
Debelina rezila: | 2.5 mm |
Teža: | 160 g |
Dolžina ročaja: | 125 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / mikarta |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 藤次郎 "Tojiro" 疾風藤次郎 "Tojiro" 疾風 |