Rezilo je primerno za levičarje! Jeklo je sicer nekoliko mehkejše (57-59 HRC), vendar posledično manj občutljivo in preprostejše za vzdrževanje. Ob primerni uporabi ostane ostro zelo dolgo časa, prav tako ga je enostavno ponovno nabrusiti. Jeklo so TOJIRO-vi kovaški mojstri obdelali tako, da rezilo nudi odličen presek lastnosti, ki jih potrebujemo v domači in profesionalni kuhinji: maksimalno odpornost proti obrabi in rji. Pomen besede Toshu? TO (刀) pomeni REZILO & SHU (秀) ODLIČNO Kovačija:TOJIRO je en izmed večjih in bolj cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po izjemni kvaliteti za razumno ceno. Če se boste potepali po Japonski, lahko kovačijo TOJIRO v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki.
|
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Deba |
Jeklo: | Molybdenum Vanadium |
Konstrukcija: | Monosteel / migaki |
Trdota (HRC): | 57-59 |
Dolžina noža: | 310 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 50 mm |
Debelina rezila: | 3.5 mm |
Teža: | 200 g |
Dolžina ročaja: | 125 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / magnolija |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | TO (刀) SHU (秀) "excellent blade" |