Garasuki je pravi težki poklicni japonski kuhinjski nož za pripravo in obdelavo perutnine. Ima krepko enostransko brušeno rezilo in trdno špico. Rezilo je debelo 3 mm, tako da lahko brez težav razrežemo manjše kosti, špičasta konica rezila pa je idealna za ločevanje mesa od kosti. → Nož je enostransko brušen in primeren samo za delo z desno dlanjo. Rezilo je obdelano do sijaja (migaki), brez drugih zaključnih detajlov, saj je DP linija zasnovana minimalistično in funkcionalno. V spodnjem delu rezila se vije nežna črta, ki je ločnica med trdo sredico iz VG-10 jekla in mehkejšimi zunanjimi plastmi. Nož ima klasičen zahodni ročaj s tremi kovinskimi zakovicami, zaradi katerega je nekoliko težji, vendar so pri TOJIRU poskrbeli za odlično uravnoteženost in ergonomično obliko, saj črna micarta nudi varen in čvrst oprijem, ki bo preprečil zdrs dlani proti rezilu, zaključek ročaja (bolster) pa je nerjaveč in poskrbi za gladek in prijeten prehod med ročajem in rezilom. To je nož, ki ne sme manjkati v kuharski torbi ljubiteljev perutnine in mesa. Kovačija:TOJIRO je en izmed večjih in bolj cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po izjemni kvaliteti za razumno ceno. Če se boste potepali po Japonski, lahko kovačijo TOJIRO v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Garasuki |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / migaki |
Trdota (HRC): | 60-61 |
Dolžina noža: | 280 mm |
Dolžina rezila: | 150 mm |
Širina rezila: | 40 mm |
Debelina rezila: | 3 mm |
Teža: | 170 g |
Dolžina ročaja: | 120 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / mikarta |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 藤次郎 Tojiro |