TOJIRO DP noži so cenovno dostopni, a izjemno zmogljivi. Pri DP seriji je jeklo VG-10 obdelano do popolnosti, kar nožu zagotavlja visoko ostrino, odlično vzdržljivost in preprosto vzdrževanje. Jedro noža je obdano z mehkejšim nerjavnim jeklom, ki omogoča lažje brušenje in dodatno stabilnost. TOJIRO DP 240 mm gyuto je priljubljen med kuharji, ki prehajajo s težjih, mehkejših zahodnih nožev na finejše japonske nože. Čeprav je nekoliko daljši od običajnih kuhinjskih nožev, njegova odlična uravnoteženost in obvladljiva teža omogočata hitrejše, natančnejše rezanje, obenem pa zagotavljata dodatno moč pri sekljanju večjih kosov živil. Ročaj je izjemno trpežen in prenese tudi intenzivno uporabo v profesionalni kuhinji. Oblika rezila Gyuto noža omogoča preprosto sekljanje in rezanje in je namenjena vsestranski uporabi tako v domačem, kot tudi v profesionalnem okolju. Na voljo so tri različne dolžine, od katerih je 180 mm primerna za vsestranski, srednje velik kuhinjski nož, 210 mm je zaradi optimalne dolžine primerna za glavni kuhinjski nož, 240 mm pa priporočamo za pripravo večjih kosov mesa in zelenjave. TOJIROVA DP serija ima rezilo iz treh plasti – sredica noža je jeklo VG-10, ki je za lažje brušenje in bolj sproščeno uporabo oblečena v dve plasti mehkejšega jekla. Jeklo VG-10 je sinonim za učinkovitost in vzdržljivost in je izjemno enostavno za vzdrževanje, saj je rezilo v celoti nerjaveče. Rezilo je obdelano do sijaja (migaki), brez drugih zaključnih detajlov, saj je DP linija zasnovana minimalistično in funkcionalno. Nož ima klasičen zahodni ročaj s tremi kovinskimi zakovicami. Pri TOJIRU so poskrbeli za odlično uravnoteženost in ergonomično obliko, saj črna micarta nudi varen in čvrst oprijem, ki bo preprečil zdrs dlani proti rezilu, zaključek ročaja (bolster) pa je nerjaveč in poskrbi za gladek in prijeten prehod med ročajem in rezilom. Kot je običajno pri nožih zahodnega tipa, je tudi pri tem točka ravnotežja točno na sredini, ob stiku ročaja in rezila, zato bo uporaba izjemno preprosta in udobna, tudi za večurne kuhinjske seanse. Kovačija:TOJIRO je en izmed večjih in bolj cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po izjemni kvaliteti za razumno ceno. Če se boste potepali po Japonski, lahko kovačijo TOJIRO v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / migaki |
Trdota (HRC): | 60-61 |
Dolžina noža: | 366 mm |
Dolžina rezila: | 240 mm |
Širina rezila: | 49 mm |
Debelina rezila: | 2.2 mm |
Teža: | 255 g |
Dolžina ročaja: | 123 mm |
Tip ročaja / material: | Zahodni ročaj [yo] / mikarta |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 藤次郎" Tojiro" |