Nož priznanega proizvajalca TOJIRO, ki odlično prepleta različne lastnosti klasičnih japonskih rezil, nadgrajenih s sodobnimi materiali in dizajnom. Nož tako zaznamuje magnolijin ročaj, 63 plastni damask vzorec in trda, zelo ostra zlitina jekla. Rezultat je lep, lahek, oster, srednje velik vsestranski kuhinjski nož za domače in poklicne kuharje z rezilom, ki je zelo odporno na rjo in se enostavno ponovno nabrusi. → Gyuto je vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Jedro rezila je izdelano iz VG-10 (61 HRC) jekla in zaščiteno z 62 sloji mehkejšega jekla v damask vzorcu (31 slojev na vsaki strani). Rezalni rob je nabrušen pod kotom 15 stopinj, kar pozitivno vpliva na agilnost rezanja in enostavnost brušenja. H karakterju tega rezila odločilno vpliva tudi izbran tradicionalni japonski ročaj, ki je izdelan iz lesa magnolije in pri rezilu ojačan z močnim roževinastim obročkom. Ročaj je D oblike s poudarjenim kotom za boljši oprijem, zaradi oblike bolj primeren za desno dlan. Kovačija:TOJIRO je en izmed večjih in bolj cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po izjemni kvaliteti za razumno ceno. Če se boste potepali po Japonski, lahko kovačijo TOJIRO v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Tojiro |
Jeklo: | VG-10 |
Konstrukcija: | San-mai / full hamaguri convex / migaki, damask |
Trdota (HRC): | 60-61 |
Dolžina noža: | 420 mm |
Dolžina rezila: | 270 mm |
Širina rezila: | 52 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 180 g |
Dolžina ročaja: | 139 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / magnolija |
Kovač: | TOJIRO |
Lokacija kovačije: | TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 藤次郎 疾風 "Tojiro Shippu" |