Pankiri (nož za kruh) 270 mm

Tojiro  - #‍01011520285

81 € PPC: 95,00 € (-15%)


Opis izdelka

Ročno kovan nož za kruh z nekoliko kompaktnejšim ročajem in daljšim rezilom je nepogrešljiv pripomoček poklicnega kuharja ali resnega domačega mojstra, ki se veliko ukvarja s peko kruha in peciva. Nož je primeren tudi za razrez pečenke in drugih vrst mesa.

Rezilo je obdelano do visokega sijaja (migaki), brez drugih zaključnih detajlov, saj je DP linija zasnovana minimalistično in funkcionalno.

Odlično nerjaveče MV jeklo je kovano do trdote 57–59 HRC. Rezilo je neobčutljivo na zunanje dejavnike in zelo ostro.

Nož ima klasičen zahodni ročaj s tremi kovinskimi zakovicami, zaradi katerega je nekoliko težji, vendar so pri Tojiru poskrbeli za odlično uravnoteženost in ergonomično obliko, saj črna micarta nudi varen in čvrst oprijem, ki bo preprečil zdrs dlani proti rezilu. Zaključek ročaja je brez bolsterja. Kot je običajno pri nožih zahodnega tipa, je tudi pri tem točka ravnotežja točno na sredini, ob stiku ročaja in rezila, zato bo uporaba izjemno preprosta in udobna.

Kovačija:

TOJIRO je en izmed večjih in bolj cenjenih proizvajalcev japonskih kuhinjskih nožev, ki so po svetu znani predvsem po vrhunski kvaliteti za razumno ceno. Če se boste potepali po Japonski, lahko kovačijo TOJIRO v Niigati tudi obiščete, saj imajo za obiskovalce odprto vodenje po kovačiji, prav tako pa imajo odprt tudi krasen Showroom z vsemi svojimi izdelki.



Glavne značilnosti

Oblika rezila: Pankiri / žagasto rezilo [za kruh]
Jeklo: Molybdenum Vanadium
Konstrukcija: Monosteel / migaki
Trdota (HRC): 57–59
Dolžina noža: 385 mm
Dolžina rezila: 270 mm
Širina rezila: 40 mm
Debelina rezila: 1.9 mm
Teža: 170 g
Dolžina ročaja: 115 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / mikarta
Kovač: TOJIRO
Lokacija kovačije: TSUBAME-SANJO / Niigata Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: /




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068