Gyuto Aogami Super Migaki 210 mm

Tsunehisa  - #‍410103121213
Tsunehisa Gyuto Aogami Super Migaki 210 mm

234 € PPC: 275,00 € (-15%)
oz. 10.47 € / mesec.


Opis izdelka

Tsunehisa Gyuto AS Migaki 210 mm je vsestranski japonski kuhinjski nož, primeren za pripravo mesa, rib in zelenjave. Naj vas preprost videz noža ne zavede, saj je njegova sredica skovana iz jekla Aogami Super – najnaprednejšega tradicionalnega japonskega jekla na trgu, cenjenega predvsem zaradi izjemno fine ostrine in dolgotrajnega ohranjanja roba.

OBLIKA REZILA:
Gyuto je vsestranski kuhinjski nož za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje. Nož bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Izvorni pomen besede gyuto je nekaj podobnega kot meč za govedino in bil je namenjen razkosavanju govedine. Dandanes pa je gyuto namenjen vsakodnevnim opravilom in je japonska oblika chefovskega noža.

JEKLO:
Aogami Super je crème de la crème med japonskimi tradicionalnimi jekli. Odlikujejo ga lastnosti, kot so izjemno fina ostrina, lahkotnost brušenja in visoka trdota (63 HRC). Zaradi vsebnosti volframa in kroma ima izboljšano odpornost proti poškodbam in obrabi, krom pa doda tudi k odpornosti proti koroziji. To sicer ne pomeni, da so rezila iz jekla Aogami Super nerjavna, saj bodo z uporabo razvila patino, v skrajnih primerih, če so predolgo izpostavljena vodi in kisli hrani, pa lahko celo zarjavijo (zato rezila po uporabi ne pozabite obrisati do suhega!). Aogami Super je sestavljen iz ogljika (C) 1,50 %, volframa (W) 2,50 %, vanadija (V) 0,50 %, kroma (Cr) 0,50 %, mangana (Mn) 0,30 % in silicija (Si) 0,20 %.

LAMINACIJA:
Tradicionalna japonska jekla so izjemno trda, a zato tudi krhka. Zaradi tega pri uporabi lažje pride do krhanja rezila ali v najslabšem primeru celo do zloma. Da to preprečimo, obdamo sredico iz Aogami Super jekla z dvema plastema mehkejšega jekla. S tem izboljšamo prožnost rezila. To metodo laminacije prepoznamo po ukrivljeni črti, ki teče vzdolž rezalnega roba. Ta črta predstavlja prehod med jedrom rezila (hagane) in zunanjo zaščitno plastjo (jigane).

GEOMETRIJA REZILA:
Nož je brušen dvostransko (simetrično).

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Rezilo je bilo polirano do visokega sijaja (po japonsko migaki zaključek).

ROČAJ:
Tradicionalen ovalni japonski ročaj iz palisandra, z obročkom iz pakka lesa.

O KOVAČIJI:
Tsunehisa je blagovna znamka ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in AUS-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih. 




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Gyuto
Jeklo: Aogami Super
Konstrukcija: San-mai / migaki
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 350 mm
Dolžina rezila: 210 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2.3 mm
Teža: 135 g
Dolžina ročaja: 128 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / palisander
Napis na rezilu: 恒久 "Tsunehisa" [meaning everlasting, enduring]
Kovač: Tsunehisa
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska




Žari Dodatki za žar Japonski noži Vinoteka Mesnica Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068