Preprost, a izjemno učinkovit Gyuto iz kovačije Tsunehisa. Gyuto oblika je japonska izvedba tradicionalnih evropskih chef nožev – večnamenski nož, ki ima v daljših izvedbah (270 mm in 300 mm) nekaj več poudarka za razrez mesa. Gyuto nož z dolžino 270 mm je najboljša izbira za tiste, ki pogosto pripravljajo velike količine hrane, delajo z velikimi kosi mesa ali zelenjave in imajo dovolj prostora ter izkušenj za uporabo daljšega rezila. Ta Gyuto je s svojimi 2 mm med tanjšimi noži v naši ponudbi. Lasersko tanka hrbtenica rezila in izjemno lepo stanjšano rezilo sta prav tisto, kar nas najbolj navdušuje. Nož ima enkratno “out of the box” ostrino, dobro ravnotežje in ponuja lahkoten občutek med uporabo. OBLIKA REZILA: Gyuto nož z dolžino 270 mm omogoča učinkovito obdelavo večjih količin hrane in dolge, enakomerne reze brez prekinitve, kar je idealno za večje kose mesa, rib ali zelenjave. Primeren je za profesionalne kuhinje in izkušene kuharje, ki potrebujejo zmogljiv nož za zahtevnejša opravila. Zahteva več prostora za delo, zato ni idealen za majhne kuhinje. JEKLO: LAMINACIJA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Gyuto |
Jeklo: | VG-1 |
Konstrukcija: | Monosteel / full hamaguri convex / migaki |
Trdota (HRC): | 58-61 |
Dolžina noža: | 426 mm |
Dolžina rezila: | 270 mm |
Širina rezila: | 54 mm |
Debelina rezila: | 2.1 mm |
Teža: | 175 g |
Dolžina ročaja: | 140 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / palisander, cedra |
Kovač: | Tsunehisa |
Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]" |