Gyuto VG-1 270 mm [Palisander - Cedra]

Tsunehisa  - #‍410107201669

204 € PPC: 240,00 € (-15%)
oz. 11.97 € / mesec.


Opis izdelka

Preprost, a izjemno učinkovit Gyuto iz kovačije Tsunehisa. Gyuto oblika je japonska izvedba tradicionalnih evropskih chef nožev – večnamenski nož, ki ima v daljših izvedbah (270 mm in 300 mm) nekaj več poudarka za razrez mesa. Gyuto nož z dolžino 270 mm je najboljša izbira za tiste, ki pogosto pripravljajo velike količine hrane, delajo z velikimi kosi mesa ali zelenjave in imajo dovolj prostora ter izkušenj za uporabo daljšega rezila.

Ta Gyuto je s svojimi 2 mm med tanjšimi noži v naši ponudbi. Lasersko tanka hrbtenica rezila in izjemno lepo stanjšano rezilo sta prav tisto, kar nas najbolj navdušuje. Nož ima enkratno “out of the box” ostrino, dobro ravnotežje in ponuja lahkoten občutek med uporabo.

OBLIKA REZILA:
Gyuto je vsestranski kuhinjski nož za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje in je glavna izbira pri vseh vrstah sekljanja in rezanja mesa in zelenjave na kuhinjski deski. Profil in dolžina rezila sta primerna tako za dolge kot kratke reze, nežna krivina trebuha rezila je odlična za sekljanje, tanka konica pa za natančno obdelavo hrane. Nož je zasnovan tako, da mu oblika, teža in ravnotežje omogočajo enostavno rokovanje in vzdrževanje.

Gyuto nož z dolžino 270 mm omogoča učinkovito obdelavo večjih količin hrane in dolge, enakomerne reze brez prekinitve, kar je idealno za večje kose mesa, rib ali zelenjave. Primeren je za profesionalne kuhinje in izkušene kuharje, ki potrebujejo zmogljiv nož za zahtevnejša opravila. Zahteva več prostora za delo, zato ni idealen za majhne kuhinje.

JEKLO:
Dvostransko brušeno rezilo je kovano iz VG-1 jekla. VG-1 ali V Gold 1 je visoko karbonsko jeklo iz jeklarne Takefu Special Steel Company. Primerljivo je z AUS-8 in VG-10, le da se VG-1 manj obrablja in je bolj trpežno. VG-1 se tudi odlično brusi in je odporno proti rji. 

LAMINACIJA:
Za razliko od ostalih nožev ta ni laminiran in je v celoti narejen iz enega jekla, torej ima t.i. "monosteel" konstrukcijo.

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Rezilo je minimalistično s polirano površino (migaki) in z nevpadljivim vgraviranim podpisom mojstra na desni strani v kanji pisavi.

ROČAJ:
Ročaj je ovalne oblike iz palisandra z obročkom iz japonske cedre. Primeren za uporabo v levi in desni dlani.

KOVAČIJA:
Tsunehisa je blagovna znamka ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in AUS-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Gyuto
Jeklo: VG-1
Konstrukcija: Monosteel / full hamaguri convex / migaki
Trdota (HRC): 58-61
Dolžina noža: 426 mm
Dolžina rezila: 270 mm
Širina rezila: 54 mm
Debelina rezila: 2.1 mm
Teža: 175 g
Dolžina ročaja: 140 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / palisander, cedra
Kovač: Tsunehisa
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]"




VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068