Tsunehisa Kaisaki 120 sicer spada med manjše nože, vendar je opremljen z veliko močjo - enostransko brušeno rezilo je ostro in oblikovano za precizno delo, kar omogoča razrez mesa s preprostostjo in natančnostjo, zato naj vas dolžina 120 mm ne preslepi, nož je odlično orodje za pripravo manjših do srednje velikih rib! Ker je rezilo brušeno enostransko, je primerno samo za uporabo v DESNI roki. Ročaj je japonskega tipa, izdelan iz palisandra in ovalne oblike. Ima obroček iz črnega pakka lesa. Sredica je kovana iz jekla AUS-8, ki je priljubljeno japonsko jeklo iz jeklarne Aichi, izjemno odporno na rjo ter hkrati enostavno za brušenje. AUS-8 ima visoko vsebnost ogljika (0,7-0,75 %), ter znatno vsebnost vanadija (0,10-0,26 %) in molibdena (0,10-0,30 %). AUS-8 vsebuje tudi visok odstotek kroma (14,5 %), zato je odporno proti koroziji, hkrati pa visok odstotek kroma zlitini prinaša povečano trdoto, žilavost in močno natezno trdnost. Skrbno uravnotežena sestava omogoča ne samo veliko trdoto (60 HRC), žilavost in trdnost, ampak tudi kritično pomembne lastnosti obrabe in odpornosti proti koroziji, ki so bistvenega pomena za odlično jeklo za nože. Zaradi izbire materiala in precizne končne ročne obdelave rezila je nož zelo enostaven za vzdrževanje, dolgo drži ostrino in je odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih! In te lastnosti so ključne pri tradicionalnem japonskem enostransko brušenemu nožu, kot je kaisaki, ki pri svoji uporabi zahteva nič manj kot popolno ostrino. Čudovito darilo za ljubitelje tradicionalnih rezil! KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Petty [Kaisaki] |
Jeklo: | AUS-8 |
Konstrukcija: | Ni-mai / migaki |
Trdota (HRC): | 60 |
Dolžina noža: | 240 mm |
Dolžina rezila: | 120 mm |
Širina rezila: | 27 mm |
Debelina rezila: | 3.5 mm |
Teža: | 80 g |
Dolžina ročaja: | 115 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / palisander |
Kovač: | Tsunehisa |
Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]" |