• Japonski noži
  • Noži za zelenjavo
Tsunehisa Nakiri AUS-10 Nami 165 mm

Nakiri AUS-10 Nami 165 mm
Tsunehisa - #‍410106091211

207 € PPC: 230,00 € (-10%)
oz. 12.14 € / mesec.


Opis izdelka

Tsunehisa Nakiri AUS-10 Nami 165 mm je japonski kuhinjski nož za pripravo zelenjave. Ravno rezilo nakiri oblike je idealno za sekljanje, saj ima rezilo stik z rezalno površino po svoji celotni dolžini z vsakim rezom. AUS-10 je nerjaveče jeklo s fino ostrino, ki jo bo zaradi trdote okoli 62 HRC obdržalo dolgo časa. Zaradi visoke vsebnosti kroma in posledične dobre odpornosti proti koroziji pa bo vzdrževanje noža zelo enostavno.

Rezilo izstopa s svojim 33-plastnim damaščanskim vzorcem, ki poskrbi za osupljiv vizualni učinek in edinstvenost slehernega noža – tega vzorca ni mogoče reproducirati. Damaščanski vzorec je na nekaterih mestih valovit in okrogel, na kar nakazuje naziv nami (波), kar dobesedno pomeni ‘val’. Vsak vzorec je drugačen, tako kot vaš prstni odtis. Celotno rezilo je nato zloščeno do videza ogledala in odsevno. V njem si lahko ogledate svojo čudovito podobo!

OBLIKA REZILA:
Oblika nakiri je namenjena za sekljanje zelenjave, tako za dolge kot kratke reze, tanka konica pa je namenjena za natančno obdelovanje. Nož Nakiri je tradicionalni japonski nož s pravokotno obliko rezila in ravnim trebuhom brez krivin s kvadratnim zaključkom (je torej brez sprednje konice), zato med uporabo celotno rezilo stopi v stik z rezalno površino, kar omogoča enostavno sekljanje na kuhinjski deski brez uporabe vodoravnih potiskov in potegov.

JEKLO:
Sredica tega noža je izdelana iz nerjavnega jekla AUS-10 podjetja Aichi Steel s trdoto 59-60 HRC. Zaradi visoke vsebnosti kroma (Cr) je jeklo AUS-10 izjemno odporno na rjo. Sestava jekla AUS-10 je sledeča: ogljik (C) 1,10 % krom (Cr) 14,50 % molibden (Mo) 0,31 % vanadij (V) 0,27 % nikelj (Ni) 0,49 % mangan (Mn) 0,50 % in silicij (Si) 1,00 %.

LAMINACIJA:
Sredica rezila iz trdega AUS-10 jekla je ovita v plasti mehkejših jekel, skovanih skupaj v valovit damaščanski vzorec. Takšna tehnika kovanja nožev se imenuje san-mai damascus in prispeva predvsem k prožnosti rezila. S tem zavarujemo tršo – vendar nekoliko bolj delikatno – sredico pred zunanjimi vplivi in udarci, ki bi lahko vodile k poškodbam rezila.

GEOMETRIJA REZILA:
Nož je brušen dvostransko (simetrično).

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Rezilo, polirano do visokega sijaja krasi poseben damaščanski vzorec, ki mu pravimo tudi »vrtinčast damaščanski vzorec«.

ROČAJ:
Osemkotni japonski (Wa) ročaj iz naravnega lesa hrasta, ki je udoben za uporabo in vzdržljiv.








Glavne značilnosti

Oblika rezila: Nakiri
Jeklo: AUS-10
Konstrukcija: San-mai / damask
Trdota (HRC): 59-60
Dolžina noža: 305 mm
Dolžina rezila: 165 mm
Širina rezila: 52 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 155 g
Dolžina ročaja: 127 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / hrast
Kovač: Tsunehisa
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]"


  • Japonski noži
  • Noži za zelenjavo


Žari Dodatki za žar Vinoteka Japonski noži Vrtno pohištvo Akademija peke na žaru

akademija peke.
novi termini →


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068