Tsunehisa Gyuto Aogami Super Cherry 210 mm je odličen ročno kovan nož z odtisi kladiv in prelepim ročajem iz češnjevega lesa. Oblika rezila bo ustrezala vsem, ki iščete večji, vsestranski nož za zelenjavo, ribo in meso s tanko konico, primerno za precizno delo. Zaradi izbire jekla je rezilo tudi zelo enostavno za ponovno brušenje. Sredica tega noža je Hitachijevo Aogami Super jeklo, ki je eno najboljših japonskih jekel. OBLIKA REZILA: "San" v santoku pomeni "tri", torej "nož treh vrlin", kar se nanaša na široko paleto sestavin, ki jih lahko obdelujemo s tem nožem: meso, ribe in zelenjavo. Število tri se nanaša tudi na naloge, ki jih lahko opravlja: rezanje, sekljanje, drobno sekljanje. V končni fazi pa se število tri igra tudi z deli noža, ki so namenjeni različnim opravilom: → konica noža za fino delo, JEKLO: Gre torej za izjemno trdo jeklo, kar pomeni, da kljub dolgotrajni uporabi dolgo časa obdrži super fino ostrino. Poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti ogljika nož zelo enostavno nabrusimo. Med tradicionalnimi japonskimi jekli je Aogami Super tudi najmanj občutljivo na rjo. LAMINACIJA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | Aogami Super |
Konstrukcija: | San-mai / tsuchime |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 310 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 47 mm |
Debelina rezila: | 2.2 mm |
Teža: | 130 g |
Dolžina ročaja: | 126 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / češnja, pakka |
Napis na rezilu: | 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]" |
Kovač: | Tsunehisa |
Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |