Košarica   KRALJ ŽARA

Santoku Aogami Super Cherry 165 mm

Tsunehisa  - #‍41010809999
Tsunehisa Santoku Aogami Super Cherry 165 mm

-15% s kuponom SANTOKU

185,00 €


Opis izdelka

Tsunehisa Gyuto Aogami Super Cherry 210 mm je odličen ročno kovan nož z odtisi kladiv in prelepim ročajem iz češnjevega lesa. Oblika rezila bo ustrezala vsem, ki iščete večji, vsestranski nož za zelenjavo, ribo in meso s tanko konico, primerno za precizno delo. Zaradi izbire jekla je rezilo tudi zelo enostavno za ponovno brušenje. Sredica tega noža je Hitachijevo Aogami Super jeklo, ki je eno najboljših japonskih jekel.

OBLIKA REZILA:
Santoku je tradicionalno zasnovan za domačo uporabo in je tekom let postal najpogostejša oblika rezila v sodobnih japonskih domačih kuhinjah, saj je odličen nož za raznolika rezalna opravila v kuhinji. Z njim je mogoče natančno in hitro pripraviti zelenjavo, enostavna pa je tudi priprava manjših in srednje velikih kosov mesa in rib.

"San" v santoku pomeni "tri", torej "nož treh vrlin", kar se nanaša na široko paleto sestavin, ki jih lahko obdelujemo s tem nožem: meso, ribe in zelenjavo. Število tri se nanaša tudi na naloge, ki jih lahko opravlja: rezanje, sekljanje, drobno sekljanje. V končni fazi pa se število tri igra tudi z deli noža, ki so namenjeni različnim opravilom:

→ konica noža za fino delo,
→ rezalni rob za splošno uporabo,
→ peta noža za intenzivno sekljanje.
→ Uporaba za: vsestransko rezanje, sekljanje, kockanje zelenjave, razrez ribe in mesa.

JEKLO:
Jeklo Aogami Super je izjemno bogato z vsebnostjo ogljika (1,4-1,5 %), kar neposredno vpliva na trdoto rezila. Prav tako vsebuje 0,4 % vanadija, kot dodatek za mikronizirana kovinska zrna, kar daje jeklu večjo žilavost. Aogami Super je ocenjeno kot najbolj napredno karbonsko jeklo. Aogami Super ima trdoto okrog 63 HRC

Gre torej za izjemno trdo jeklo, kar pomeni, da kljub dolgotrajni uporabi dolgo časa obdrži super fino ostrino. Poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti ogljika nož zelo enostavno nabrusimo. Med tradicionalnimi japonskimi jekli je Aogami Super tudi najmanj občutljivo na rjo. 

LAMINACIJA:
Nož je San-mai konstrukcije in ima zunanji plasti iz mehkejšega nerjavečega jekla, kar nožu zagotavlja zaščito proti rjavenju. 

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Odtisi kladiva
na zgornjem delu noža skrbijo za rustikalen videz noža, na prehodu med sredico in zunanjo plastjo pa lahko vidimo nežno in mojstrsko oblikovano kasumi linijo

ROČAJ:
Ročaj je ovalne oblike in zato primeren za levičarje in desničarje. Izdelan je iz češnjevega lesa z obročkom iz rdečega stabiliziranega lesa.

KOVAČIJA:
Tsunehisa je blagovna znamka ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in AUS-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih.


 


Glavne značilnosti

Oblika rezila: Santoku
Jeklo: Aogami Super
Konstrukcija: San-mai / tsuchime
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 310 mm
Dolžina rezila: 165 mm
Širina rezila: 47 mm
Debelina rezila: 2.2 mm
Teža: 130 g
Dolžina ročaja: 126 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / češnja, pakka
Napis na rezilu: 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]"
Kovač: Tsunehisa
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico