Tsunehisa Santoku Ginsanko Nashiji Wa 165 mm je nož, ki ga priporočamo tako zaradi odličnega profila, ravnotežja in preprostega vzdrževanja rezila kot tudi zaradi njegovih estetskih lastnosti. Odlična izbira za darilo in prvi nakup noža! Oblika Santoku bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo manjši in vsestranski nož z nekoliko več poudarka na pripravi zelenjave. Nož bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski, kakšen centimeter dolžine mu bo zmanjkalo pri velikih kosih mesa. Zaradi ročaja ovalne oblike je primeren za delo z levo in desno dlanjo. OBLIKA REZILA: "San" v santoku pomeni "tri", torej "nož treh vrlin", kar se nanaša na široko paleto sestavin, ki jih lahko obdelujemo s tem nožem: meso, ribe in zelenjavo. Število tri se nanaša tudi na naloge, ki jih lahko opravlja: rezanje, sekljanje, drobno sekljanje. V končni fazi pa se število tri igra tudi z deli noža, ki so namenjeni različnim opravilom: → konica noža za fino delo, JEKLO: LAMINACIJA: ZAKLJUČNI VIDEZ: Na dnu rezila lahko vidimo zelo lepo poudarjeno ločnico med različnimi plastmi jekla, ki gradijo nož. Takšen tip kovanja imenujemo tudi San-mai, pri čemer mehkejše zunanje plasti notranjo trdo sredico ščitijo pred zunanjimi dejavniki. Na prehodu med jekli lahko vidimo nežno in mojstrsko oblikovano kasumi linijo. ROČAJ: KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Santoku |
Jeklo: | Ginsan (Silver III) |
Konstrukcija: | San-mai / nashiji |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 310 mm |
Dolžina rezila: | 170 mm |
Širina rezila: | 47 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 125 g |
Dolžina ročaja: | 126 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / magnolija |
Kovač: | Tsunehisa |
Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]" |