• Japonski noži
  • Vsestranski noži Santoku
Tsunehisa Santoku VG-1 180 mm [Palisander - Cedra]

Santoku VG-1 180 mm [Palisander - Cedra]
Tsunehisa - #‍410108091201

149 € PPC: 165,00 € (-10%)


Opis izdelka

Preprost, a izjemno učinkovit Santoku iz kovačije Tsunehisa je s svojimi 2 mm med tanjšimi noži v naši ponudbi. Lasersko tanka hrbtenica rezila in izjemno lepo stanjšano rezilo sta tisto, kar nas najbolj navdušuje. Nož ima enkratno “out of the box” ostrino, dobro ravnotežje in ponuja lahkoten občutek med uporabo.

OBLIKA REZILA:
Santoku je vsestranski kuhinjski nož, ki blesti pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Izraz santoku pomeni »tri vrline« (san pomeni »tri«) in lahko se nanaša na raznovrstne sestavine, ki jih pripravljamo z njim (meso, ribe in zelenjavo), ali na načine priprave hrane: rezanje, sekljanje in rezanje na kocke.

JEKLO:
Jeklo VG-1 je sinonim za učinkovitost in vzdržljivost in je izjemno enostavno za vzdrževanje, saj je rezilo v celoti nerjaveče. Za razliko od ostalih nožev ta ni laminiran in je v celoti narejen iz enega jekla, torej ima t.i. "monosteel" konstrukcijo.

GEOMETRIJA REZILA:
Nož je brušen dvostransko (simetrično) in ga glede na presek profila in razmerje med ploskvami (lokacijo spremembe kota) uvrščamo med konkavne tipe rezil.

ZAKLJUČNI VIDEZ:
Rezilo je minimalistično s polirano površino (migaki) in z nevpadljivim vgraviranim podpisom mojstra na desni strani v kanji pisavi. 

ROČAJ:
Ročaj je ovalne oblike in zato primeren za levičarje in desničarje. Izdelan je iz zanimive kombinacije palisandra (ročaj) in cedre (pritrdilni obroček).

Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja. 

KOVAČIJA:
Tsunehisa je blagovna znamka ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in AUS-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Santoku
Jeklo: VG-1
Konstrukcija: Monosteel / full hamaguri convex / migaki
Trdota (HRC): 58-61
Dolžina noža: 328 mm
Dolžina rezila: 180 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2.3 mm
Teža: 120 g
Dolžina ročaja: 128 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / palisander, cedra
Kovač: Tsunehisa
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]"


  • Japonski noži
  • Vsestranski noži Santoku


Žari Dodatki za žar Vinoteka Japonski noži Vrtno pohištvo Akademija peke na žaru

akademija peke.
novi termini →


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068