| Preprost, a izjemno učinkovit Santoku iz kovačije Tsunehisa je s svojimi 2 mm med tanjšimi noži v naši ponudbi. Lasersko tanka hrbtenica rezila in izjemno lepo stanjšano rezilo sta tisto, kar nas najbolj navdušuje. Nož ima enkratno “out of the box” ostrino, dobro ravnotežje in ponuja lahkoten občutek med uporabo. OBLIKA REZILA: JEKLO: GEOMETRIJA REZILA: ZAKLJUČNI VIDEZ: ROČAJ: Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja. KOVAČIJA: |
Glavne značilnosti | |
|---|---|
| Oblika rezila: | Santoku |
| Jeklo: | VG-1 |
| Konstrukcija: | Monosteel / full hamaguri convex / migaki |
| Trdota (HRC): | 58-61 |
| Dolžina noža: | 328 mm |
| Dolžina rezila: | 180 mm |
| Širina rezila: | 46 mm |
| Debelina rezila: | 2.3 mm |
| Teža: | 120 g |
| Dolžina ročaja: | 128 mm |
| Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / palisander, cedra |
| Kovač: | Tsunehisa |
| Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |
| Napis na rezilu: | 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]" |