"Visoka zmogljivost, ugodna cena." Nobena zelenjava se ne more zoperstaviti izjemno ostri in trdi (64 HRC!) Tsunehisa SRS13 Nakiri Oak 165 mm. Zaradi širokega profila in tankega konkavnega brušenja se rezilo vrhunsko odreže pri pripravi vseh vrst zelenjave. Popolna izbira za poletne solate! S svojim minimalističnim japonskim dizajnom ta izjemno lahek nož ne bo nikoli šel iz mode. Tsunehisa SRS13 Nakiri Oak 165 mm. Večna klasika. Nož nakiri je tradicionalni japonski nož s pravokotno obliko rezila in ravnim trebuhom brez krivin s kvadratnim zaključkom (je torej brez sprednje konice), zato med uporabo celotno rezilo stopi v stik z rezalno površino, kar omogoča enostavno sekljanje na kuhinjski deski brez uporabe vodoravnih potiskov in potegov. Zaradi svojih lastnosti je priporočljiv predvsem za pripravo zelenjave, kar nakazuje že samo ime noža, saj je dobeseden prevod besede Nakiri "sekljalec zelenjave" (Na pomeni zelenjava in Kiri sekljanje). SRS13 je visokotehnološko prašno jeklo, ki ga je razvil Nachi-Fujikoshi, eden najnaprednejših proizvajalcev jekla na Japonskem. Jeklo je toplotno obdelano na približno 64 HRC. SRS13 je poleg visoke trdote tudi zelo čvrsto jeklo, kar pomeni, da se ne bo tako hitro odkrušil, kot se lahko pri nekaterih drugih prašnih jeklih. SRS13 jeklo je tudi popolnoma nerjavno, ne bo dobilo patine. Rezilo je minimalistično polirano v japonskem dizajnu »hair-line«, pritrjeno na preprost, a obstojen tradicionalni ročaj Wa iz lesa hrasta. Zaradi zelo tankega rezila, ki mu sledi še tanjše konkavno brušenje, ta nož uvrščamo v kategorijo lahkih, srednje velikih japonskih nožev. Visoko zmogljivo jeklo, čist japonski dizajn, enostavno vzdrževanje in cena, prijazna denarnici. Ta nakiri je prava kupčija. Kovačija:Tsunehisa je blagovna znamka ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in AUS-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih. |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Nakiri |
Jeklo: | SRS13 |
Konstrukcija: | San-mai / migaki |
Trdota (HRC): | 63 |
Dolžina noža: | 308 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 48 mm |
Debelina rezila: | 2 mm |
Teža: | 155 g |
Dolžina ročaja: | 128 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / hrast |
Kovač: | Tsunehisa |
Lokacija kovačije: | TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska |
Napis na rezilu: | 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]" |