• Japonski noži
  • Noži za zelenjavo
Tsunehisa Usuba AUS-8 165 mm

Usuba AUS-8 165 mm
Tsunehisa - #‍41011109962

198 € PPC: 220,00 € (-10%)


Opis izdelka

Usuba je enostransko brušeno rezilo, namenjeno sekljanju zelenjave. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Dolžina rezila je 165 mm. Ker je rezilo brušeno enostransko, je primerno samo za uporabo v   DESNI roki. Ročaj je japonskega tipa, izdelan iz palisandra in ovalne oblike. Ima obroček iz črnega pakka lesa.

Sredica je kovana iz jekla AUS-8, ki je priljubljeno japonsko jeklo iz jeklarne Aichi, izjemno odporno na rjo ter hkrati enostavno za brušenje. AUS-8 ima visoko vsebnost ogljika (0,7-0,75 %), ter znatno vsebnost vanadija (0,10-0,26 %) in molibdena (0,10-0,30 %). AUS-8 vsebuje tudi visok odstotek kroma (14,5 %), zato je odporno proti koroziji, hkrati pa visok odstotek kroma zlitini prinaša povečano trdoto, žilavost in močno natezno trdnost. 

Skrbno uravnotežena sestava omogoča ne samo veliko trdoto (60 HRC), žilavost in trdnost, ampak tudi kritično pomembne lastnosti obrabe in odpornosti proti koroziji, ki so bistvenega pomena za odlično jeklo za nože.  

Zaradi izbire materiala in precizne končne ročne obdelave rezila je nož zelo enostaven za vzdrževanje, dolgo drži ostrino in je odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih! In te lastnosti so ključne pri tradicionalnem japonskem enostransko brušenemu nožu, kot je usuba, ki pri svoji uporabi zahteva nič manj kot popolno ostrino.

Čudovito darilo za ljubitelje tradicionalnih rezil! 

Kovačija: 

Tsunehisa je blagovna znamka ki združuje različne visoko kakovostne nože iz različnih nožarskih središč Japonske, kot so Tosa, Seki in Sakai. Njihova filozofija je, da ima vsaka regija svoje jeklo in različne postopke izdelave. Tako je Tosa recimo najbolj znana po Ginsanko in AUS-8 jeklih, Seki slovi po izdelavi odličnih rezil iz V-Gold skupine jekel in Sakai po enostransko brušenih Honyaki nožih.






Glavne značilnosti

Oblika rezila: Usuba
Jeklo: AUS-8
Konstrukcija: Ni-mai / migaki
Trdota (HRC): 60
Dolžina noža: 296 mm
Dolžina rezila: 165 mm
Širina rezila: 41 mm
Debelina rezila: 2.6-3.9 mm
Teža: 175 g
Dolžina ročaja: 127 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / palisander
Kovač: Tsunehisa
Lokacija kovačije: TOSA / Kōchi Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: 恒久 "Tsunehisa [eternal or permanent]"


  • Japonski noži
  • Noži za zelenjavo


Žari Dodatki za žar Vinoteka Mesnica Japonski noži Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068