• Japonski noži
  • Ostale oblike nožev

Ketu Konata 215 mm

Yaxell  - #‍520109131490
Yaxell Ketu Konata 215 mm

270 € PPC: 300,00 € (-10%)
oz. 12.08 € / mesec.


Opis izdelka

Yaxell Ketu Konata 215 mm je velik in eleganten japonski nož za vsestransko uporabo. Oblika rezila je zanimiva fuzija nožev santoku, nakiri in pa glavnega kitajskega kuhinjskega noža (sekirice za sekljanje). V osnovi ta nož spada v kategorijo osnovnega kuhinjskega noža, s katerim se lahko lotimo priprave različnih zelenjavnih in mesnih jedi.

Nož je izdelan iz treh plasti nerjavečega jekla s sredico iz močnega jekla SG2 (63 HRC) ter elegantnim ročajem iz črne bukove pakke. Primerno za vse ljubiteljske in profesionalne kuharje.

OBLIKA REZILA:
Konata je unikaten spoj različnih rezil, katerih skupni imenovalec je sekljanje večjih količin zelenjave. Široka površina rezila je odlična za zajemanje koščkov zelenjave ali mesa z rezalne deske. Upoštevajte to, da kljub obliki sekirice ta nož ni namenjen sekanju mesa s kostmi, temveč za delikatno in nežno delo z živili.

JEKLO:
Sredica noža je odlično, prašno SG2 jeklo (63 HRC). Gre za eno najtrših jekel, ki se uporabljajo za izdelavo japonskih kuhinjskih nožev, trdota 62-63 HRC zagotavlja, da bo rezilo ostalo ostro in gladko dolgo časa.

GEOMETRIJA:
Rezilo je dvostransko brušeno (primerno za levičarje in desničarje) in ima ploski V-edge presek profila, ki mu zagotavlja dobro ravnovesje med zmožnostjo rezanja in vzdržljivostjo.

LAMINACIJA:
San-mai (sendvič) konstrukcija rezila se nanaša na sredico iz SG2 nerjavečega jekla in dva zunanja sloja mehkejšega, prav tako nerjavečega jekla. Enostavno za vzdrževanje.

ZAKLJUČNI VIDEZ:
V zaključni fazi obdelave je na rezilo odtisnjen nežen vzorec kladiva – imenovan tudi tsuchime, prav tako je dodan konkaven kanji podpis kovačije Yaxell.

ROČAJ:
Odlično uravnoteženost nožu daje ročaj iz črnega bukovega pakka lesa, ki je izjemno vzdržljiv in odporen na obrabo. Ročaj nudi varen in čvrst oprijem, ki bo preprečil zdrs dlani proti rezilu. Zaključek ročaja je nerjaveč in poskrbi za gladek in prijeten prehod med ročajem in rezilom. Za dodatni estetski naboj so pri kovačiji Yaxell poskrbeli z mozaično zakovico, ki je postavljena na sredino ročaja.

Spodnji del noža je raven in zaključen z jekleno ploščico, na kateri je odtisnjen tradicionalni grb samurajske družine, iz katere izvira podjetje Yaxell. Ta del lahko uporabljate tudi za različne kuharske naloge, kot je npr. drobljenje česna.

KOVAČIJA:
Yaxell je že od leta 1932 vodilni prvovrstni proizvajalec vrhunskih kuhinjskih nožev, ki jih uporabljajo vrhunski kuharji, profesionalni kuharji in gurmani po vsem svetu. V preteklih letih je kovačija prejela več nagrad za najboljši kuhinjski nož v Nemčiji, na Švedskem, Danskem in v ZDA.




Glavne značilnosti

Oblika rezila: Sekirica za zelenjavo in meso
Jeklo: SG2
Konstrukcija: San-mai / V-edge / tsuchime
Trdota (HRC): 63
Dolžina noža: 340 mm
Dolžina rezila: 205 (peta - konica) mm
Širina rezila: 58 mm
Debelina rezila: 2,1 mm
Teža: 255 g
Dolžina ročaja: 130 mm
Tip ročaja / material: Zahodni ročaj [yo] / pakka (bukev)
Kovač: Yaxell
Lokacija kovačije: SEKI / Gifu Prefektura / Japonska
Napis na rezilu: "Yaxell"


  • Japonski noži
  • Ostale oblike nožev


Žari Dodatki za žar Vinoteka Mesnica Japonski noži Vrtno pohištvo


VSE PRAVICE PRIDRŽANE © KRALJ ŽARA 2025.
Studio Pešec d.o.o., Litostrojska 40, 1000 Ljubljana • Davčna številka: SI46658068