Yoshida Ai-Deba Kuro-uchi 170 mm je primarno namenjen filiranju rib, lahko pa jo uporabljamo tudi za ostala manjša kuhinjska opravila. Deba se v japonski kuhinji uporablja za ribe, piščanca in ostale naloge, saj je en bolj pomembnih nožev v tradicionalni kuhinji. Noži kuro-uchi serije so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za izkušene uporabnike kot tudi za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža za vse, ki so pripravljeni za nego rezila nameniti nekaj časa. Kuro-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti. OBLIKA REZILA: JEKLO: ROČAJ: YOSHIDA KURO-UCHI SERIJA: |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Deba |
Jeklo: | SUJ-2 |
Konstrukcija: | San-mai / convex v-edge / kuro-uchi |
Trdota (HRC): | 63-64 |
Dolžina noža: | 298 mm |
Dolžina rezila: | 163 mm |
Širina rezila: | 55 mm |
Debelina rezila: | 5,5 mm |
Teža: | 225 g |
Dolžina ročaja: | 118 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / magnolija |
Napis na rezilu: | 特製 Tokusei / specially made product by Yoshida Hamono |
Kovač: | Yoshida Hamono |
Lokacija kovačije: | SAGA / Saga Prefektura / Japonska |