Košarica   KRALJ ŽARA

Yoshida Nakiri Takefu SUJ-2 Kuro-uchi 165 mm [Magnolija]

Yoshida Hamono  - #‍030106101095
Yoshida Nakiri Takefu SUJ-2 Kuro-uchi 165 mm [Magnolija]

-15% s kuponom SANTOKU

110,00 €


Opis izdelka

Nož Nakiri, znan tudi kot Nakiri Bocho, je tradicionalni japonski nož za pripravo zelenjave. Gre za nož, ki ga priporočamo tako zaradi odličnega profila, ravnotežja in preprostega vzdrževanja rezila, kot tudi zaradi njegovih estetskih lastnosti. Odlična izbira za darilo in prvi nakup noža!

OBLIKA REZILA:
Nož ima pravokotno obliko rezila z ravnim trebuhom brez krivin in s kvadratnim zaključkom (je torej brez sprednje konice), zato celotno rezilo stopi v stik z rezalno površino, kar omogoča enostavno sekljanje na kuhinjski deski brez uporabe vodoravnih potiskov in potegov. Zaradi svojih lastnosti je predvsem priporočljiv za pripravo zelenjave. Dobeseden prevod besede Nakiri je sekljalec zelenjave, saj Na pomeni zelenjava in Kiri sekljanje.

JEKLO:
Jeklo Suj-2, iz katerega je kovano rezilo, ponuja izredne zmogljivosti (HRC 63-64), hkrati pa je zelo enostavno za brušenje. Rezilo potrebuje malo več nege. Po uporabi ga dobro sperite in osušite.

ROČAJ:
Ročaj je ovalne oblike iz magnolije in s pritrdilnim plastičnim obročkom.

YOSHIDA KURO-UCHI SERIJA:
Noži kuro-uchi serije, so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža. Kuro-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti. Zaradi nekoliko bolj občutljivega rezila to serijo priporočamo uporabnikom, ki so natančni in so pripravljeni za nego noža nameniti nekaj časa, saj se na površini noža iz SUJ-2 jekla lahko ob nepravilni in neustrezni negi in uporabi razvije rja.KOVAČIJA:
Yoshida Hamono je družinsko podjetje s tradicijo in dolgo zgodovino obdelovanja jekel, med drugim tudi samurajskih katan. V zadnjem času so tradicionalna kovaška znanja prenesli na obdelavo modernih in redkih prašnih jekel - njihovo najljubše jeklo je ZDP-189, po katerem so znani po celem svetu. Več o kovačiji si lahko preberete v tem prispevku!


 


Glavne značilnosti

Oblika rezila: Nakiri
Jeklo: SUJ-2
Konstrukcija: San-mai / convex v-edge / kuro-uchi
Trdota (HRC): 63-64
Dolžina noža: 310 mm
Dolžina rezila: 165 mm
Širina rezila: 54 mm
Debelina rezila: 2.3-1.7 mm
Teža: 165 g
Dolžina ročaja: 129 mm
Tip ročaja / material: Japonski ročaj [wa] / magnolija
Napis na rezilu: 登録 九佐吉作 "registered as work of Yoshida Smithy in Saga Prefektura, Kyushu, Japonska"
Kovač: Yoshida Hamono
Lokacija kovačije: SAGA / Saga Prefektura / Japonska




Razstavni salon Obiščite nas v našem razstavnem salonu na naslovu Litostrojska 40 v Ljubljani, kjer vam bomo najbolje posredovali vse informacije o našem asortimanu izdelkov ter vam povedali veliko koristnih nasvetov.






Dodano!

V košarico