Yoshida Ryo-Deba Kuro-uchi 170 mm je debelejši (6,9 mm) in težji kuhinjski nož, primarno namenjen filiranju rib, lahko pa jo uporabljamo tudi za ostala robustna kuhinjska opravila. Japonci debo uporabljajo za ribe, piščanca in ostale naloge, saj je en glavnih nožev v kuhinji. OBLIKA REZILA: JEKLO: ROČAJ: YOSHIDA KURO-UCHI SERIJA: Yoshida Hamono je družinsko podjetje s tradicijo in dolgo zgodovino obdelovanja jekel, med drugim tudi samurajskih katan. V zadnjem času so tradicionalna kovaška znanja prenesli na obdelavo modernih in redkih prašnih jekel - njihovo najljubše jeklo je ZDP-189, po katerem so znani po celem svetu. Več o kovačiji si lahko preberete v tem prispevku! |
Glavne značilnosti | |
---|---|
Oblika rezila: | Deba |
Jeklo: | SUJ-2 |
Konstrukcija: | San-mai / convex v-edge / kuro-uchi |
Trdota (HRC): | 63-64 |
Dolžina noža: | 304 mm |
Dolžina rezila: | 165 mm |
Širina rezila: | 56 mm |
Debelina rezila: | 6,9 mm |
Teža: | 335 g |
Dolžina ročaja: | 125 mm |
Tip ročaja / material: | Japonski ročaj [wa] / magnolija |
Napis na rezilu: | 特製 Tokusei / specially made product by Yoshida Hamono |
Kovač: | Yoshida Hamono |
Lokacija kovačije: | SAGA / Saga Prefektura / Japonska |